Written language is deeply rooted in history and the evolution of cultures. Only through civilization and progression has written language advanced to a level adequate for the communication and preservation of complex ideas. The scheme comprises three functional elements that symbolize such evolution of written language; Archive space as the proto-writing, exhibition wall as the evolution, and open frame as the present.

Arising from the main basement archives are three glass archive boxes that extend vertically to the top of the museum continuing their path through the public spaces, making archived materials readily viewable and accessible. The exhibition walls - positioned in close proximity throughout the exhibition halls - will serve as a projection surface of the archived materials. The open wooden frames create vista to the views of the beautiful surrounding park.

—The Box, The Wall, and The Frame

2017, Proposal

Incheon, Korea

Cultural

55,800 sf / 5,185 sqm

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook